Menü

Ezért sportolj télen is

Ezért sportolj télen is Elérkezett a tél, ezzel együtt pedig a hideg, borongós időjárás. Ilyenkor nem szívesen mozdulunk ki, sokszor inkább otthon töltjük az időt egy bögre forró itallal, esetleg némi édességgel bekuckózva. A kedvünk sem olyan jó, mint egy verőfényes nyári napon és talán a testmozgáshoz sem érzünk túl sok motivációt. Pedig erre bizony télen is nagy szükség van. Hogy miért érdemes ilyenkor is időt szánni a sportra, arról az alábbi bejegyzésben szeretnénk pár szót ejteni.
 

Az egyik legfontosabb előnye abban rejlik, hogy segít megerősíteni az immunrendszert. Számos kutatás bizonyította már, hogy a rendszeres, normál intenzitású mozgás aktiválja szervezetünkben a kórokozókkal szembeni védelmet biztosító sejteket. Télen tehát, amikor különösen fogékonyak vagyunk a felső légúti megbetegedésekre, kiemelten fontos, hogy időt szakítsunk erre a tevékenységre.


Az is bizonyítást nyert, hogy a sport kihatással van a közérzetre, pozitívan befolyásolja a kedvünk. Ez szintén nem egy elhanyagolható szempont, hiszen tudjuk, hogy a rövidebb nappalok, a szürke, ködös, borús időjárás könnyen depresszívvé teheti az embert. Ezt azonban akár már heti kétszeri edzéssel is elkerülhetjük.


Talán mindenki hallotta már a sokat emlegetett mondatot: A nyári alak télen készül. Lehet, hogy közhelynek tűnik, de érdemes fontolóra venni, hiszen az ünnepek alatt általában kevésbé figyelünk oda a megfelelő étrendre, amit viszont kompenzálhatunk egy kicsit több mozgással, illetve a most rendszeresített sport egész biztosan megteszi hatását a bikiniszezonig.
Ha pedig az elhatározás mellett már csak a felszerelés hiányzik, találd meg nálunk a megfelelőt!

Keresés