Menü

Így válaszd ki a megfelelő futó és fitness ruhát

Így válaszd ki a megfelelő futó és fitness ruhát

Legutóbbi bejegyzésünkben körbevezettük az olvasókat a futócipő kiválasztásának rejtelmes világán, most pedig evezzünk át a ruházatra, hisz nem mindegy miben futunk vagy éppen milyen ruhában ugrunk le az edzőterembe.

 

 

 

Nyílván szeretnéd magad jól érezni futás és edzés közben, de a funkcionalitás sem elhanyagolható tény, így ezt a két pontot szemelőtt tartva fogunk egy kicsit vizsgálódni és adni néhány lehetőséget, tippet a választáshoz. Elhanyagolhatatlan választási pont az anyag, talán ez a legfontosabb elvárás egy jó fitnesz ruhával szemben. Nem csak kényelem szempontjából, de higiéniai okokból is fontos, a minél jobb minőségű anyagokból készülő ruha, hisz már vannak olyanok melyekben izzadság elvezető funkció is megtalálható. Így hát ha futásra, edzésre adtuk a fejünket, ne feledjük, hogy érdemes lehet egy kicsit rááldozni a jobb minőségre.

A legolcsóbb sport a futás?

Sokszor hangzik el ez az állítás, ha futásról van szó, hisz nincs másra szükség, hozzá mint egy pár futócipőre. Előző blogunkban már bemutattuk, hogy mire is figyeljünk egy ilyen cipőnek a kiválasztásakor és igaz is, hogy ennek a sportnak az elkezdéséhez nincs másra szükség a kezdetekkor. Az első pár kilómétert még bátran lefuthatjuk mackónadrágban, meg egy régen használt "otthoni" pólóban, de később már mindenképp érdemes lesz befektetni egyéb ruhadarabokba is.

 

Hogyan öltöznek fel a futók

A hőmérséklet nem csak évszakonként, de napszakonként, magaslati szintenként is változik, akár egy futás/edzés alkalmán belül. Érdemes felkészülni arra, hogy ha esetleg hirtelen hideg jön és fázni fogunk vagy ugyanez fordítva történik meg és hirtelen lesz óriási meleg. Nyílván ilyenkor figyelembe kell venni az időjárás előrejelzéseket is, de a megoldás mindenképp a réteges öltözködés lesz. Azt is tartsuk szemelőtt, hogy ha egy 30-40 perces, rövidtávú városi futásra indulunk, nem biztos, hogy sok felszerelésre lesz szükségünk, de mondjuk ha vidékre megyünk egy hosszú futásra indulván, ott már hasznos lehet akár egy hátizsák magunkkal vitele is.

Sokszor mondják azt, hogy nincs rossz idő csak rosszul öltözött futó és ebben bizony van némi igazság. Miután valaki "rákap" a futás ízére, nehéz abba hagyni és ilyenkor már nem az a kérdés, hogy kimenj-e futni, hanem az, hogy mit vegyél fel, hogy kimehess futni. Többféle futó és edző ruháink között biztosan megtalálod a neked tetsző és funkcionalitásában is megfelelő ruhadarabot és mivel már itt a jó idő is mi azt mondjuk: Irány a szabad!

Tartalomhoz tartozó címkék: adidas nike puma

Keresés