Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

2022. 01. 17. 09:59:36

Ha megkérdezünk egy gyermekét váró párt, hogy kisfiút vagy kislányt szeretnének-e inkább, nagyon sokszor kapjuk azt a választ, hogy "Mindegy, csak egészséges legyen.". Bizony, nekünk szülőknek az egyik legnagyobb vágyunk, hogy gyermekeinket egészségesnek tudhassuk. Ebben azonban nagy felelősségünk is van, hiszen az egészségtudatos életmódra való nevelés, az ezzel kapcsolatos példamutatás, az ő ösztönzésük a mi feladatunk. A helyes táplálkozási szokások kialakítása mellett elengedhetetlen a sport megszerettetése és beépítése a mindennapokba, hogy később gyermekeinknek általános igényévé váljon a testmozgás.

Mikor kezdjük?

Minél hamarabb. Vannak olyan mozgásformák, amelyeket már egészen babakortól bevezethetünk. Az egyik ilyen méltán népszerű sportág az úszás. Bejegyzésünkben ennek előnyeit járjuk körül.

2021. 12. 21. 15:25:38
Elérkezett a tél, ezzel együtt pedig a hideg, borongós időjárás. Ilyenkor nem szívesen mozdulunk ki, sokszor inkább otthon töltjük az időt egy bögre forró itallal, esetleg némi édességgel bekuckózva. A kedvünk sem olyan jó, mint egy verőfényes nyári napon és talán a testmozgáshoz sem érzünk túl sok motivációt. Pedig erre bizony télen is nagy szükség van. Hogy miért érdemes ilyenkor is időt szánni a sportra, arról az alábbi bejegyzésben szeretnénk pár szót ejteni.
 
2021. 09. 29. 10:43:18

Ahogy beköszönt az ősz, minden évben hamar szemtanú lehetünk annak, hogy eléggé lehűl a levegő, fokozatosan rövidülnek a nappalok, egyre ritkábban láthatjuk a napot, helyét borús felhők veszik át. Ebből kifolyólag nem árt felkészülnünk és előkapnunk a szekrényből melegebb ruháinkat, valamint egy-két új darab beszerzése is esedékes lehet. Lassacskán előkerülnek a vastagabb férfi és női felsők, dzsekik, teret nyernek a bakancsok és a sapkák, majd lassacskán a kabátok és a csizmák veszik át a hatalmat.

2021. 08. 30. 13:01:57

Az emberek nagy része imád a szabadban sportolni, így az ősz beköszöntével sokaknak okoz fejtörést, milyen sport mellett is tegyék le a voksukat? A hidegebb idő beköszöntével számos különféle sportolási lehetőség áll rendelkezésünkre.

Ebben a blogban most ezek közül válogattunk össze nektek néhányat.

2021. 06. 14. 14:43:50

Időskorban szintén a legfontosabb dolgok közé tartozik a sport, hiszen ahhoz, hogy fittek maradjunk fontos, hogy mozogjunk. Nyilván idősebb korban már nem igazán bírunk kilométereket lefutni vagy elmenni edzőterembe, de megannyi akár ingyenes senior sport áll rendelkezésünkre, amik közül választhatunk.

2021. 06. 10. 14:35:43

Napjainkban az úszás is az igen sokak által kedvelt sportok közé tartoznak. Szerencsére már ki is tudjuk használni a jó időt, hiszen megnyitottak a strandok, tófürdők, ahová szinte mindenki előszeretettel jár.

2021. 05. 10. 14:46:45

A túrázás, piknikezés, kempingezés nem csak régebben, de ma is hatalmas népszerűségnek örvend, főleg a fiatalabbak korosztály körében. Legtöbbjük általában fesztiválokon, baráti kirándulásokon is szívesebben választják a sátrazást, mint bármilyen panziót, hotelt. A sátrazásnak is megvan a maga feelingje, ami semmi máshoz nem hasonlítható. Aki szeret sátrazni, biztosan minden alkalommal izgalmas kalandokkal, élményekkel gazdagodik. Ezen kívül a csapatot is rendkívül jól össze tudja kovácsolni. Sátrazás alkalmával a telefonok és más elektronikai eszközök is sokkal kevesebbet vannak használva, így a résztvevők sokkal többet tudnak egymással foglalkozni.

2021. 04. 26. 11:01:49

A tavasz közeledtével a legtöbb emberben a jó idő felkelti a sportolás iránti vágyat, akár olyanokban is, akik eddig nem sportoltak, vagy a covid miatt felhagytak vele. Amit már sokan tapasztaltak, hogy a sportolásnál az elkezdés a legnehezebb. Azonban miután belevágunk, egyre csak könnyebb lesz, hiszen egyre motiváltabbak leszünk. Természetesen mindenkinél vannak olyan napok, főként az elején, amikor teljesen haszontalannak látjuk az egész sportolás, azonban az is köztudott, hogy olyan sport nem létezik, aminek köszönhetően pár nap alatt elérhetjük a kívánt eredményt. Ahhoz, hogy elérjük a célunkat, rengeteg türelemre és kitartásra van szükségünk, de ezt az élet bármely területén tapasztalhatjuk.

2021. 03. 12. 17:00:00

Napjainkban a Covid nagyobb akadályokat állít elénk, valamint jelentősen korlátozza lehetőségeinket, főként a sportolás terén. Egészségünk megőrzése így a mostani időszakban kissé nehézkes, elsősorban azoknak, akik este 6-7-ig dolgoznak, és épphogy hazaesnek a kijárási tilalom kezdetére, így nem sok alkalmuk van egy esti futásra vagy egy szimpla sétára a szabadban, ami jó közérzetük fenntartását is segítené.

2021. 03. 09. 10:44:02

Talán te is tapasztaltad már azt a tavaszi fáradtságnak nevezett jelenséget, amikor március elején a jóidővel együtt megérkezik a fáradtság, fáradékonyság, ingerlékenység, aluszékonyság és fejfájás. A hosszú, téli hideg és napfényhiány a szervezetet kimeríti, nem is csoda, hogy ilyenkor egy kicsit kifacsartnak érezzük magunkat. Fontos azonban tudni, hogy a tavaszi fáradtság nem betegség, a szervezetünk teljesen természetes reakciója a tavasz beköszöntére. Ahhoz azonban  a tünetek minél kevésbé viselje meg szervezetünket sokat tehetünk.

Keresés