Menü

Válaszd ki a legjobb felszerelést a foci edzéshez!

Válaszd ki a legjobb felszerelést a foci edzéshez!

Lassan minden NB1-es és NB2-es labdarúgó csapatnak meg van az új, korszerű és modern stadionja, pályája és miután csapataink egyre gyakrabban fordulnak meg valamelyik európai kupasorozat csoportkörében, így a gyerekek körében is egyre népszerűbb és népszerűbb a labdarúgás mint sport. Ahhoz, hogy az edzéseken a legjobbat hozhassuk ki magunkból, vagy gyermekünk hozhassa ki a legjobbat magából az edzéseken fontos, hogy a legjobb felszerelést válasszuk ki. Sípcsontvédők, kapuskesztyűk, melegítők és még lehetne sorolni, mi pedig most segítünk, hogy a döntés még egyszerűbb legyen.

A sípcsontvédők

Talán az első és legfontosabb beszerezni való. Mindegy, hogy kezdők vagy már haladóbb szinten űzzük a labdarúgás művészetét az egészségünk a legfontosabb. Nem véletlenül az egyik legalapvetőbb szabály a fociban, hogy sípcsontvédő nélkül pályára sem léphet a játékos. Ez a testrészünk nincs izmokkal védve, így rettenetesen érzékeny, nagy fájdalmat tud okozni, ha az ellenfél játékosa, véletlenül páros lábbal csúszik bele.

A sípcsontvédő kiválasztásánál a legfontosabb, hogy a testmagasságunk alapján tegyük ezt meg. Megkülönböztethetünk bokvaédővel ellátott és bokavédő nélküli sípcsontvédőket, manapság inkább utóbbi vált népszerűvé. Ennél az esetnél ugye egy kompressziós lábszárvédőt is a lábra kell húznunk, ami a megfelelő vérkeringést segíti elő, megelőzve a fájdalmas görcsök kialakulását.

 

Jöhet a kesztyű

Talán nem okozok azzal nagy meglepetést, hogy a kapuskesztyű, a kapusok legfontosabb felszerelése. Segít nekik, hogy az erősebb lövéseket kivédhessék, illetve a labda megfogását is megkönnyíti, főleg esős időkben. Védelmet nyújt a kezek és ujjak sérülése ellen, de nyílván bármikor előfordulhat egy olyan eset, mint a Magyar válogatott kapusával, Király Gáborral. A dicsőséges 2016-os Európa bajnokságra még szinte mindannyian emlékszünk és ott bizony, a belgák elleni mérkőzésen Király a mérkőzés elején egy szabadrúgás kivédésénél eltörte az ujját, de így is végigjátszotta a mérkőzést. Ilyenkor mondják, hogy nem véletlenül, hívják Királynak.

Egy kapuskesztyű kiválasztásánál a megfelelő méret a legfontosabb. Ezt a tenyér átmérőjéhez viszonyítjuk.Nem szabad, hogy szorítson, nem szabad hogy lötyögjön, egy második bőrként kell használni ezt a kiegészítőt.

 

Végül, de nem utolsó sorban: a ruházat

Mindenképp szükség van egy jó minőségű sporttáskára. Ebben fogjuk ugyanis magunkkal hordani a ruhákat, sípcsontvédőket, kesztyűket. Ebből a felsorolásból már ki is tűnt, hogy nagyjából mikre lesz még szükség, hisz mindenképp kell egy rövid ujjú póló, egy melegítő nadrág és felső, egy lábszárvédő. Viszont, van egy jó hírünk: nem szükséges órákat tölteni ezeknek a termékeknek az összeválogatásával. Az Arzenálsport oldalán, már előre összeválogatott, felszereléseket is lehet vásárolni, melyek különböző szín kombinációkban tartalmazzák a ruházatot és a sporttáskát. A sípcsontvédőt és kapuskesztyűt külön kell megvásárolni.

Tartalomhoz tartozó címkék: adidas cipő nike puma

Keresés