Menü

A férfiak örök klasszikusa - Az ing

A férfiak örök klasszikusa - Az ing

A férfiaknál az ing igazi jolly joker. Tökéletes választás formális eseményekre, hétköznapokra a munkába vagy éppen egy hétvégi kikapcsolódáshoz. Na de hogyan hordjuk? Mi a mai divat? És honnan is jött az ing?

Egy kis történelem

A legrégebbi adatok az ingről a 8. századból kerültek elő. Ekkor még csak megemlítik, de a történészek szerint ekkor is kezdték el viselni először az emberek. Hosszú évszázadokon át a fényűzés egyik bástyája volt ez a ruhadarab. VII. Károly nejének volt például a világ első lenvászon inge. A rendes ruházati ágazaton kívül még egy másik vonalon is használtak ingeket, ez pedig a háború volt, ahol védelmi eszközként szolgált a harcba vonuló embereknek. Mivel acélból, fémből készültek ezek, így ez is inkább csak  a felső réteg kiváltsága volt, de sok esetben még ők sem engedhették meg maguknak, hogy teljes páncélzatban menjenek harcolni. Érdemes még szót ejteni az egyházi használatról is, hisz a miseinget a mai napig használják a papok.

Hogyan viseljük az inget?

Ma a keskeny gallérú ing a divat és a vastagabb gallérral rendelkező darabok már inkább az elmúlt idők ránk maradt foszlányai. Mégis ha ingről van szó, nem a gallér vagy a mandzsette, esetleg a szín az ami először kérdésként az eszünkbe jut, hanem hogy rövid vagy hosszú ujjú inget vegyünk? Itt fontos tisztába tenni, hogy elegáns rövid ujjú ing nincs. Nem létezik. Ez egy misztikum, melyet a rövid ujjú ing világot behálózó társasága terjeszt évszázadok óta. Viccet félre téve, a rövid ujjú ing teljes mértékben összeegyeztethetetlen egy formális megjelenéssel, aki elegánsan akar megjelenni valahol nem fog rövid ujjú inget felvenni. Nyáron, amikor sportosabb megjelenést szeretnénk elérni vagy vagány, lezser stílus a vágyálmunk, a rövid ujjú ing tökéletes választás lehet.

Menjünk tovább egy újabb kérdéshez, hogy mi tévők legyünk, ha az ing átlátszó. Bizony egy jó fehér ing nem biztos, hogy mindent takar. Ebben az esetben trikó viselése kötelező, de egy póló is jól jöhet. Fontos, hogy az inggel egyszínű, azaz ebben az esetben fehér színű legyen a ruhadarab amit az ing alá veszünk fel.

Jöjjön egy örökbecsű tipp, amit mindenkinek meg kell fogadnia: A SLIM FIT nem mindenkinek áll jól! Érthető, hogy a nagy márkák Slim fit ingjein agyon vagányak, de senkinek nem áll jól, ha mondjuk kicsit kidudorodik a pocak. Tökéletesen áll a Regular fit is és még ezeken kívül is van megannyi fazon, így nem kell egyre korlátozódni.

Tartalomhoz tartozó címkék: ing patrick puma

Keresés